Sunday, October 23, 2011

PIRATEN FEEST

Kim en haar vriendje Zach, die drie jaar is geworden, hebben een tiental kinderen met hun ouders uitgenodigd om zaterdag op het strand van Lameshure Bay hun verjaardagen met een heus piratenfeest en met “echte” piraten te vieren.

De voorbereidingen zijn al geweldig. Bas heeft een echte schatkist gemaakt met een groot hangslot. Ook heeft hij twee prachtige zwaarden gemaakt. De dames, Reina en Anna (de moeder van Zach) hebben allemaal kleine cadeautjes ingepakt, ze hebben de nodige drankjes ingeslagen, hamburgers en hotdogs voor de BBQ en niet te vergeten een grote verjaardags taart!!
De piraten, Bas, Pake, Louis en Little Will gaan met de speedboot naar Lameshur Bay met de piratenvlag in top. De mannen hebben al de nodige voorpret.
Pake heeft een echte piratenhoed met een gescheurd vest, Bas en Louis doen een bandaƱas om het hoofd en Little Wil krijgt een vestje (uit Samuel) aan en verder hoeft hij zich niet te verkleden want hij ziet er gewoon al uit als een piraat. Er worden kwistig grote littekens en zwarte vegen geschminkt en voor een oog komt een lapje.
De schatkist met de nodige nepzwaarden en pistolen zijn ingeladen, we drinken ons moed in met cola, rijkelijk voorzien van rum en onder het uiten van verschrikkelijke piratenkreten kiezen we het ruime sop.
Bas heeft er aardigheid in om zijn oude speedboot weer eens te besturen.
We stuiteren met zo een bloedgang over de woelige baren, dat de motor er oververhit van raakt. Nou, daar dobberen de woeste piraten dan.

Het is de bedoeling dat de piraten onder het slaken van woeste kreten en het nodige krijgsgewoel de schatkist begraven en dat de kindertjes, die dan angstig achter de bosjes alles gadeslaan, de kist nadien gaan zoeken.
Het loopt allemaal anders. We landen met de boot op het strand en tillen de schatkist op het strand en beginnen driftig te graven en dan staan plots alle kindertjes om ons heen. Een brutaaltje pakt de schatkist en naait er mee uit. Daar staan de vier grote piraten even sneu van te kijken.


De pret is er niet minder om. Kim heeft de sleutel en onder veel geduw en getrek wordt de schatkist geplunderd. Er zit de nodige nepmunten, prulletjes en natuurlijk veel snoepgoed in.

De piraten duiken de zee in om wat verkoeling te zoeken en om de schmink van zich af te spoelen. Steve ontfermt zich over de BBQ en gaat de hamburgers en hotdogs bakken, met zijn piratenzwaard natuurlijk.


De ouders vermaken zich prima, de laatste nieuwtjes worden aan elkaar doorgegeven en hapjes en drankjes smaken uitstekend en wanneer het erg warm wordt stapt ieder in zee en zet daar, onder het genot van een koud drankje, de conversatie voort.

Voor de kinderen is het helemaal feest, ze zitten elkaar met de nep zwaarden en pistolen achterna en hebben de meeste plezier. Het is toch wel een geweldig land om zo’n feest te vieren. Op het strand is alles daarvoor aanwezig. Er staan banken en een grote BBQ-set. En het weer is natuurlijk meestal super.


Rond drie uur vertrekken de ouders. De jeugd krijgt nog een verrassings-pakketje mee naar huis dan is het opruimen.
De ex-piraten racen met de speedboot naar het dinghy-dok, nemen nog een drankje in de Aqua Bistro. Hebben nog een hoogstaand gesprek met een tipsy lokale en houden het voor gezien.


No comments:

Post a Comment