Wednesday, October 12, 2011

VERJAARDAG VAN KIMZondagmiddag beginnen de voorbereidingen. We gaan cup-cakes maken met glazuur en figuurtjes erop. Kim heeft er wel oren naar en is met de tong uit de mond het beslag aan het roeren. Ze komen goed uit de oven en dan wordt het glazuur aangemaakt. Druppen met gemeen ogende kleurtjes worden aan suiker toegevoegd en klaar is de glazuur. Na het opbrengen van de glazuur begint de echte pret. Hoofdjes, rupsen en lieveheersbeestjes worden gemaakt. De een nog mooier dan de andere. Reina was streng we mochten ze niet vooraf proeven.
Maandag was het vroeg dag. Het is een dubbele feestdag. Kim wordt zes jaar en ze is vrij van school, het is Columbusdag.
Op de tafel staan alle cadeautjes uitgestald en nerveus weet Kim bijna niet waar te beginnen. De pakjes met het mooiste papier eromheen krijgen de voorkeur. Iedereen van de familie heeft wel een cadeau aan pake en beppe meegegeven dus er kwam bijna geen eind aan het uitpakken. Kim helemaal blij en daarna moest ze op de stoel en uit volle borst werd er voor haar gezongen.
Na het ontbijt gingen pa en ma aan het werk en pake en beppe hadden Kim de hele dag mooi voor zich alleen. Er werd voorgelezen, gepuzzeld en Kim wilde als poes worden geschminkt. Nou dat lukte wel aardig maar de poes had ook veel weg van een kruising tussen een tijger en een leeuw. Maar goed Kim vond het prachtig en daar ging het om.
’s Middags zijn we naar het “Salt pond Beach” gelopen. Kim helemaal blij want haar grote vriend Zack was er ook. Kennis gemaakt met de ouders Anna en Steve. Om een uur of vier zou Reina ons komen halen. Nou daar kwam ze. Helemaal verhit en met een gezicht wat op zwaar weer stond. Ze had een aanrijding gehad met Amerikaanse toeristen die even waren vergeten dat ze op St. John links moeten rijden. Dat is nog een gewoonte die is overgebleven uit de tijd dat de eilanden een Deense kolonie waren.
Wat een gedoe, de politie moet proces-verbaal opmaken en die moeten uit Cruz Bay, de andere kant van het eiland komen.
In plaats van na de warme dag werken lekker nog even zwemmen, op een zinderend hete parkeerplaats op de politie wachten. De rasta-boys die er met een kraampje staan om koud drinken te verkopen maken er nog een vrolijke boel van door Kim op reggae stijl haar Happy Birthday toe te zingen.
’s Avonds doen we ons tegoed aan de zelfgemaakte cup-cakes.

Dinsdagmorgen wordt er eerst nog een lesje voor de school doorgenomen en dan naar school. Kennis gemaakt met de juf, Miss Roskin. De klas bekeken. Ziet er goed uit. Kim haar plaatsje gezocht. Ook hier al moderne leermiddelen met het video-bord.

Voor de school ingaat komen alle kinderen in de tuin van de school bij elkaar. Prachtig, allemaal kindertjes in schooluniform staan in “line-up” ,de klassen bij elkaar. Ze krijgen een toespraak over het thema van de week. Dan wordt het Amerikaanse volkslied gezongen, met de vuist voor het borst. Twee kinderen brengen daarna de Amerikaanse vlag en de vlag van de USVI naar een standaard.
Er wordt gevraagd wie vandaag of het weekend jarig was, en dat was onze Kim. Ze mag dan naar voren komen en de hele school zingt haar toe. In het versje zit dan de vraag “How old are you now?” en daar moet de jarige dan zingend op antwoorden. Zo schattig, heel timide zingt ze dan “I am six years old now”, en dan buldert de hele school haar weer toe. Jammer dat ik van de schoolmanager, i.v.m. wat onduidelijke regels niet alles mocht filmen.
Janny en ik zijn met Reina meegereden naar Cruz Bay, we moesten nog wat boodschappen doen en hebben daarna heerlijk geluncht in een restaurant aan het strand.
In de namiddag gaan we met de bus terug naar de school om het uitreiken van de presentjes en lekkers mee te maken. Jammer genoeg waren we daarvoor net te laat ondanks een dodenrit met de bus.
Het laatste half uur van school is voor de kinderen relaxt nog in de schooltuin spelen en dan komen de ouders en de schoolbussen iedereen ophalen.
Voor Kim een enerverende dag en ze was ook hartstikke moe.

No comments:

Post a Comment