Monday, November 28, 2011

DE REIS KRIJGT EEN ANDERE WENDING!

Onze reis gaat er heel anders uitzien als gepland. Want wat was de bedoeling van de reis van zes weken?
In de eerste plaats wilden we de zesde verjaardag van Kim meemaken. Bas en Reina hadden hun boot op Curaçao gestald om die veilig weg te leggen voor een mogelijke hurricane. De boot zou in november weer opgehaald worden. Maar omdat Kim op school zit en geen weken van de school weg kan blijven zouden pake en beppe zolang op haar passen tot Bas en Reina terug waren met de boot. We konden tot 15 november in dit huis blijven. Allemaal prima geregeld.

De eigenaar van dit huis heeft het per 15 november verhuurd en wil nu dat we er 6 november al uit gaan omdat het schoongemaakt moet worden en er moet nog het een en ander aan het huis gebeuren. Dat was duidelijk niet de afspraak maar we zitten gratis in dit huisje omdat de eigenaar wilde dat het bewoond zou zijn tijdens het laagseizoen. Ze heeft ons niet meer nodig en zet ons er domweg uit. Nou lekker dan.

We hebben nu besloten dat we met Reina en Bas meegaan naar Curaçao. Zij zullen de onderkant van de boot schoonmaken en in de anti-fouling zetten en er moet een andere schroef worden gemonteerd. Wij gaan dan met Kim zolang in een hotel want om met de hele familie op de boot te wonen die op een rumoerige, warme werf ligt lijkt ons geen goed idee.

Zondag 6 november hebben we een vlucht geboekt via Miami naar Curaçao. Het had ons erg leuk geleken om met een klein vliegtuig via San Juan (Porto Rico) te vliegen en vandaar naar Curaçao, maar die vluchten waren allemaal al volgeboekt of ze sloten niet op elkaar aan.
De terugreis naar Nederland wordt ook nog een gedoe, want de ticket kunnen we niet overboeken, dus vliegen we terug van Curaçao via Miami naar Saint Thomas en vandaar via Atlanta naar Amsterdam. We denken er over om dan maar een rechtstreekse vlucht te boeken van Curaçao naar Amsterdam. Wel zo nofflik voor de oudjes.

Vandaag hebben we een auto gehuurd. Dat ging ook weer mooi. Waren we in onderhandeling over de auto, vraagt de verhuurder hoe oud ik ben. Verhuurt hij geen auto’s aan mensen boven de 70 jaar. Is dat niet de reinste leeftijdsdiscriminatie. Wij moesten er smakelijk om lachen (hij niet). Bij de volgende car-rent was de leeftijd geen probleem en zo rijden we in een mooie blauwe Ford SUV Escape over de slingerende wegen van Saint John.

De mensen hier hebben het nooit over het weer. Dat hoeft ook niet want het is hier altijd mooi weer. Zo nu en dan een tropische bui, maar daarna schijnt de zon altijd weer uitbundig. Reina heeft contact met een Nederlandse vriendin op Bonaire en van haar hoort ze dat het daar ontzettend veel en hard regent. Zie je nu wel, die Nederlanders hebben het wel weer over het weer. Nu maar hopen dat het beter weer is als wij er naar toe gaan.

No comments:

Post a Comment