Monday, December 27, 2010

CARIBISCHE SWING PIETEN

En eindelijk is het dan zo ver! Vandaag komt Sinterklaas aan.

Ik ga eerst op pad om wat boodschappen en de eerste cadeautjes te kopen. Het regent verschrikkelijk hard en ik kom kletsnat weer terug op de boot maar wel met zes lekkere Nederlandse lekkerbekjes!

Om half twee gaan we naar de kade om Sinterklaas te verwelkomen. Wat!! Er is geen kop te bekennen. We vragen bij het douanekantoor waar Sinterklaas blijft. Daar vertellen ze dat Sinterklaas vanwege de overvloedige regen niet per boot aankomt maar dat hij vanmiddag om 3 uur naar de sporthal komt.

Dus gaan we maar op weg naar de sporthal, die ligt dicht bij de Marina en leggen we de dingy daar aan. Het is daar een drukte van jewelste. Allemaal kindertjes lopen zenuwachtig door de zaal. Er is van alles en nog wat georganiseerd. Er zijn spelletjes voor de kinderen waar ze cadeautjes of een zakje snoep mee kunnen winnen en andere kinderen staan te dansen op de muziek.

Opeens is daar luide Caribische muziek en allemaal Pieten komen swingend in een lange rij de zaal binnen. Achter hun aan loopt een hele statige Sinterklaas.

Het is één groot feest. Kinderen zingen en doen dansjes voor Sinterklaas en de Pieten doen een dansje voor de kinderen. Dan zijn er nog kinderen van een school die rijmpjes opzeggen. Omdat het in het Papiaments is verstaan we er niets van en gaan we na een tijdje maar terug naar de boot.

s Avonds worden de flippers onder een half openstaand luik gezet en uit volle borst zingt Kim wel vier Sinterklaas liedjes. Ze zal wel denken, hoe meer liedjes hoe meer cadeautjes. Een paar liedjes worden veranderd van “en rij dan niet stilletjes ons huisje voorbij” naar “en vaar dan niet stilletjes ons bootje voorbij”. De hele week staat in het thema Sinterklaas zowel de schoollessen als op de boot.

Bas gaat naar de tandarts. Hij heeft al maanden last van zijn kiezen die volgens hem niet meer goed op elkaar sluiten en pijn doen. Bij de tandarts ontdekken ze dat Bas een ontsteking in zijn verstandskies heeft en die wordt getrokken. De volgende dag nog even terug voor twee vullingen en klaar is hij weer.

Maandag gaan Kim en ik even naar de speeltuin en daar ontmoeten we de Sint. Het is hier zeker de gewoonte dat de kinderen de Sint vaak zien. In de week dat hij er is zie je hem constant rondrijden in een rode jeep met vijf Pieten achterin die pepernoten gooien en liedjes zingen in het Papiaments.

Terwijl Kim en ik in de speeltuin spelen, gaat Bas de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Madrid in Lee’s Place zien.

Aan het eind van de week houdt het eindelijk op met regenen en kan Bas beginnen met de klus aan de boten van Habitat. Roger komt hem al vroeg ophalen. Hij draait zijn boot met de kont naar onze boot en Bas kan zo van ons platvorm met al zijn gereedschap op de duikersboot stappen, best handig.


Na twee dagen is die klus weer geklaard en worden we uitgenodigd om bij de baas Jack te komen te BBQ-en. Hij is een Amerikaan en die weten echt wel hoe het vlees lekker klaargemaakt moet worden. We komen dan ook rond als een tonnetje terug op de boot. Terwijl wij zitten te smullen is Kim met Harley, de kleinzoon van Jack aan het spelen.



Sinterklaasdag komt Wiro vragen of we meegaan naar de ezels. Er is hier een ezelopvang die zieke zwakke en achtergelaten ezels vangt en verzorgd.

We moeten door diepe modderpoelen om er te komen en soms denken we dat we dat niet gaan halen en blijven steken in de prut.

Kim vindt de ezels wel leuk maar ook wel een beetje groot. Vroeger pakte ze ze zo bij de snuit. Dat is nu een beetje over.

Ze mag een knuffel van me uitzoeken waarvan de opbrengst voor het goede doel (de ezels) is. Dat word natuurlijk een knuffel ezel.

Gelukkig halen we het de terugweg ook en tegen de avond zijn we terug op de boot waar Bas alles klaar heeft gezet voor Sinterklaas avond.

Als het donker wordt zitten Kim en ik bij de tafel rustig naar een filmpje te kijken dan wordt er opeens op de boot gebonsd, pepernoten vliegen ons om de oren. Kim is zeer onder de indruk en zit met grote ogen op de bank naar de rondvliegende pepernoten te kijken.

Als we even buiten gaan kijken of Piet misschien nog in de buurt is, zien we een grote zak cadeautjes staan. Yeah!!!

Kim is helemaal in haar nopjes en na het uitpakken zit ze nog even lekker te spelen, daar was alle tijd voor. Het uitpakken is met zijn drietjes best snel afgelopen.



No comments:

Post a Comment