Tuesday, February 2, 2010

DOVER



DOVER

dinsdag 1 september 2009
Op verkenning in Dover. Niet een stad om van te houden. De hoofdstraat is wel mooi. Er staat een eeuwenoud kerkje en de winkels zijn van erg oud tot modern. Ook hier overheersen de telefoonwinkels en de pubs waar wat luidruchtige Dovenaars (of hoe je deze inwoners maar mag noemen) hun pint op het terras nuttigen.
Bij het havenkantoor nemen we de laatste weerberichten door. Het ziet er niet gunstig uit. We blijven.

woensdag 2 september 2009
Het is vandaag rot weer. Harde wind en dikke regenbuien. Ook vandaag maar op verkenning door Dover. We ontdekken achter het Churchill hotel in de vroegere gebouwen van de havenopslag een grote mall, waar een paar outletwinkels zijn gevestigd. Even struinen tussen de boeken en de kleding. In het restaurant een broodje met een bak koffie en dan een lange wandeling langs het strand en over de pier. Het is prachtig te zien hoeveel veerboten hier af en aan varen en hoe ze met de harde wind op de havenmond toe varen terwijl de golven tegen het schip slaan. Daar zullen veel passagiers zeeziek zijn.

donderdag 3 september 2009
Vandaag weer niet op reis. Harde wind en slechte vooruitzichten houdt ons in Dover.
We gaan in de stormachtige wind de pier op en maken daar een paar leuke foto's. Na de koffie gaan we naar de oude opslag die is omgebouwd tot winkels. Er is een grote outlet boekwinkel met prachtige boeken. Wij kunnen ons hier wel even vermaken. Bas en Sjolle en Kim gaan op zoek naar een scheepsartikelenwinkel. We vinden er eentje maar het is niet veel soeps.
Vandaag zijn Sjolle en Janny aan de beurt om eten te koken en dus gaan we vanavond naar het restaurant bij de warf. Het eten is er prima en de wijn smaakt naar meer. Na een Irish koffie en een koffie met Southern Comfort (volgens Sjolle niet de goede) gaan we voldaan naar de boot terug. Morgen weg, we zullen het weerbericht afwachten.

vrijdag 4 september 2009
Het weer lijkt goed en er is een goede kans dat we vandaag vertrekken. Na het bezoek aan het havenkantoor liggen de kaarten toch even anders. Er wordt harde wind 6 tot 7 Bf verwacht met regenbuien. Morgen lijkt het allemaal veel beter. De windsterkte is goed en komt uit ZZW.
In het havenkantoor sturen we een mail naar Saskia, want we zijn benieuwd hoe het met onze Booze gaat.
We doen nog wat boodschappen in Dover, een nieuwe telefoon wordt aangeschaft want door een plons zout water hebben de Nokia's van Sjolle en Reina het begeven. Vanavond broccoli met aardappels en het vleespannetje moet leeg en een lekker toetje. Achter de kerk ontdekken we een leuke speeltuin voor Kim. Ze heeft er veel plezier en is erg vrij met de Engelse meisjes. Ze is er niet weg te slaan.
's Avonds gaan we vroeg naar bed. Om 21.15 uur liggen we plat

zaterdag 5 september 2009
Om 06.00 uur komt er leven in de brouwerij. 07.15 uur de trossen los en in de havenkom de zeilen erbij en daar gaan we richting Plymouth. Het is 08.00 uur. 60 graden aan de wind richting ZZW. Koers 245°.
Om 09.30 uur passeren we Dungenes. 14.30 uur Beachvolley. We steken een rif want het begint behoorlijk te spoken en Kim is ziek. 21.30 uur liggen we voor Ilse of Wight. Er is druk scheepvaartverkeer, opletten dus. De eerste wacht van 21,30 uur tot 00.30 is voor rekening van Reina en Sjolle. Dan neemt Bas (met Reina als slapende wacht op de achtergrond) de wacht over tot 03,30 uur. Het aankleden duurt (te) lang om 04.00 uur zitten we klaar. We gaan nog eens overstag om uit de shippinglane te komen. Rond 07.30 komt Bas weer voor het licht. Reina helpt Bas met wat dingetjes en Sjolle kruipt lekker onder de vodden.

No comments:

Post a Comment