Wednesday, February 17, 2010

PRICKLY BAY- GRAND ANSE

donderdag 4 februari 2010
Er moeten boodschappen worden gedaan in het dorp. Het busje brengt ons weg, maar halverwege lijkt het ons ook wel leuk om even in St. George te gaan kijken.
Wanneer we langs de haven rijden, zien we het jacht “Buster” liggen. We laten het busje stoppen en lopen de kade op. Na veel roepen en fluiten komt er beweging aan dek en tot onze grote verbazing komt er een mooie blonde dame uit de boot. Ze springt in de dingy en haalt ons op. Het is Ineke, de vrouw van Fred, een gezellige dame die wel 20 jaar met Fred en hun grotere zeiljacht “Buster”, charters heeft gedaan in de Cariben.
Op de boot ligt Fred met kop en kont in de motorkamer. Het probleem is dat de motor steeds stopt, omdat er ergens lucht in de dieselleiding wordt gezogen, maar Fred kan de oorzaak maar niet vinden.
Na een koud biertje gaat Bas ook eens meekijken. Na een half uur is het weer tijd voor een biertje, maar het probleem is nog steeds niet opgelost. Dus weer de motorkamer in. Kim helpt ook dapper mee en loopt met haar voetjes door de diesel en dan lekker over Fred zijn bed heen!..Ooops.
Anderhalf uur later is het probleem gevonden. Het nieuwe Racor filter heeft vier aansluitpunten, waar maar twee van worden gebruikt de andere twee moeten goed luchtdicht afgesloten worden. Als dat gedaan is loopt de motor weer als een zonnetje.
We tuffen met de “Buster” naar buiten haven en ankeren daar. Ieder heeft zin in een frisse duik. Ineke verzorgt een lekkere BBQ met steak en kip. Mjammie.
Voldaan en met een volle buik worden we weer op de kade afgezet. Een taxibusje wordt aangehouden en we racen naar terug naar Prickly Bay. De boodschappen komen later wel eens.
vrijdag 5 februari 2010
Zondag zijn er wedstrijden met traditionele sloepen van het eiland, dat lijkt ons helemaal leuk. Het idee is om bij het witte strand van Grand Anse te gaan liggen. We gaan aan land om de bemanning van de “Waterman” te halen, die hebben vast wel zin om een eindje met ons te varen.
Om 11:00 uur anker op en vertrekken we naar Grand Anse. Het mooie witte strand is al van ver te zien.
Het anker gaat uit achter de “Buster”. Kim en Silke liggen 10 minuten later in het zilte nat. Het water is glashelder en de bodem is goed te zien.
Na de lunch gaan we even het strand op.
We eten ‘s avonds echte Nederlandse molenpannenkoeken en om 19:30 uur gaat de hele horde naar de kant.
Kim gaat op bed en wij kijken daarna een filmpje.





Zaterdag 6 februari 2010
Al vroeg varen er allemaal sloepjes en racebootjes met grote boeien naar Grand Anse. Ik moet nog snel wat boodschappen halen en wanneer Fred en ik bij de boot terugkomen, zijn Kim en Bas alvast vertrokken. Snel de bikini aan en we racen naar het strand heerlijk en wat een spektakel, sloepen met mooie gekleurde zeilen doen mee aan deze race ze varen met 4 bemanningsleden op een sloep. Vier sloepen worden in het water gelegd met 3 mannen in de boot. De vierde man start bij een starttafel. Zodra het startschot wordt gegeven, rennen ze naar de boot springen er in en de wedstrijd kan beginnen.
Bij het eindpunt moet de boot over de finishlijn die vlak bij het strand ligt en dan rent de vierde man weer naar diezelfde tafel en soms met een close finish is dat geweldig spannend. Iedereen staat te juichen en te springen als de boten er aan komen. Soms springt hij te vroeg en gaat hij kopje onder en moet dan de rest zwemmen. Sorry hoor, zeilen gaat sneller...
Na de wedstrijd gaan we even naar de jachtclub om te kijken of we een auto kunnen lenen van een vriend van Fred. De vriend stond op de parkeerplaats aan zijn auto te sleutelen, misschien toch niet een goed idee.
We halen wat eten bij een Caribische restaurant. Iedereen is moe en vooral Kim, ze heeft de hele dag in de zee gespeeld.





Zondag 7 februari 2010
Half 10 zet ik de VHF aan en hoor dat de “Waterman” de “Molner” oproept, achteraf blijkt dat ze ons al eens hadden opgeroepen maar we hebben het niet gehoord.
Gelukkig krijgen ze een lift en klimmen 09:45 uur aan boord.
Kim, Lotte en Silke gaan lekker spelen en wij drinken een bakkie, na de lunch gaan we het strand, waar de kampioenen van gister strijden voor de eerste plaats.
Deze keer waait het hard en komt er een dikke deining binnen wat het allemaal nog spannender maakt.
Kim en Silke liggen de hele middag in het water. Kim word een keer helemaal meegesleurd. Een grote golf breekt over haar koppie en daar ging ze!! Ik schrok me rot en stond binnen een halve seconde in het water, maar Kim strijkt zich een keer door haar blonde haar vol zand en zegt: “ ik ga nog even zwemmen hoor mama” en stapt zo de volgende breker in!! Wat een bikkel hey..
Op de boot drinken we nog een biertje en eten een bord spaghetti, Fred en ik doen de afwas en Bas brengt de visite naar de kant.

Maandag 8 februari 2010
Klusjes dag. Ja dat dacht je..
Na het ontbijt gaat Bas naar Fred om hem met de zonnepanelen monteren te helpen. Terwijl hij daar zit, ziet hij opeens grote steile golven die recht op de boot afkomen rollen. Nog even dan breken de golven! Fred ligt nog dichter bij het strand, dus ook eerder in de brekers, is al helemaal niet blij, ze verkassen de “Buster” maar als Bas naar sv KIM zal komen, doet de buitenboordmotor het niet, aaargh!! Fred brengt Bas snel naar de boot. We halen als de vliegende weerlicht het anker op en verkassen. Dat scheelde maar een haar. Oef.

No comments:

Post a Comment