Tuesday, February 2, 2010

LA CORUNA




zondag 13 september 2009
We worden gewekt door een stralende zon. Echt kortebroekenweer.
De boot wordt gezoet. De zeilen worden gehesen en afgespoeld en na het drogen (zomaar klaar door het mooie weer) opgedoekt. Het dek wordt geschobd en gespoeld en de zeilpakken zijn weer als nieuw. Alles ziet er weer “spic en span” uit.
‘s Middags gaan we met de dingy naar een strand achter de industriehaven (San Diego). Een leuk strand met een speeltuin op de nabijgelegen pier. We hebben weer een leuke middag.
’s Avonds laat gaan we uit eten. In Rua Franca vinden we een goed visrestaurant en bestellen een schaaldierenschotel. Tsjonge wat een berg eten en wat een gepruts op een stukje vlees te bemachtigen maar wel erg lekker evenals de witte wijn. Kim steelt de show met een klein optreden met een muzikant.

Maandag 14 september 2009
De schroef “zingt” tijdens het zeilen bij een snelheid van rond de 7 knopen. Een vervelend en irritant geluid. Bas belt met zijn vriend Heino voor een oplossing. Zijn advies is om van de buitenrand van de bladen iets af te vijlen.
Een andere oplossing zou zijn om een klap- of een vaanstandschroef aan te schaffen.
Harry Koopman heeft nog zo’n schroef liggen. Misschien wil hij wel verkopen. Daar moet dan maar over onderhandeld worden.
Janny en Sjolle gaan de stad in en pikken een terrasje.
In de namiddag zoeken Reina en Bas een internetcafé. Sjolle en Janny gaan per taxi naar het industrieterrein om bij Rapsol de gasfles te laten vullen. Het vullen kost
€10,00, de taxi €18,00!

Dinsdag 15 september 2009
Morgen gaan we verder Er wordt extra brood en beleg ingeslagen voor de reis en het liggeld wordt betaald.
’s Avonds aan dek nog een borrel en niet laat in de kooi.

No comments:

Post a Comment