Saturday, February 6, 2010

PORTIMAO

8 oktober 2009
Watervangen, vandaag hoost het...het water komt met bakken uit de lucht. We schrobben het dek en maken van stukken isolatiemateriaal 'stops' voor de loos poorten dan een dammetje voor de vuldop van de watertank en het regenwater loopt van het voordek zo de tanks in op het eind van de middag zijn de tanks vol en zit Kim lekker in haar badje.

10 oktober 2009 KIM IS JARIG!!
Natuurlijk is er eerst heel hard gezongen. Ze wordt al weer 4 jaar!!
Pake en beppe zijn vannacht blijven slapen om maar niks van de festiviteiten te missen. Vóór het ontbijt werden alle cadeautjes op de bank uitgestald en uitpakken maar, een mooie DVD speler, een snorkel met masker, een bikini, een spelletje voor op het strand… met andere woorden: dat moet wel even uitgeprobeerd worden.
We hadden de laatste hap van het ontbijt maar net naar binnen gewerkt of we zaten al in de dingy op weg naar het strand, daar hebben we lekker gespeeld en daarna lekker een bakje koffie met gebak in een strand tentje genuttigd.
Om het taartje voor de verjaardag te halen had ook de nodige voeten in aarde. Reina en pake en beppe op pad naar het dorpje om een bakker te zoeken. Na lang speuren eindelijk een baker gevonden. Er waren geen taarten maar wel lekkere gebakje. Bij de strandtent aangekomen wordt het gebakje versierd met kaarsjes en m&m's en wat denk je wat Kim zei? “Hoe nie”. Het was mevrouw zeker toch niet naar het zin.
Kim mocht zeggen wat ze die dag wilde. De keuze viel op de dierentuin. Gelukkig hadden we uitgezocht dat er vlak bij Lagos er een was, een leuke kleine dierentuin.
Kim vond het prachtig. Bij de ingang meteen op de foto met papegaaien en kaketoes. In de dierentuin allemaal aapjes, schildpadden en mr. Toecan en nog veel meer spannende dieren. Bij de uitgang kochten pake en beppe alle foto’s en mocht Kim nog even de kleine papegaai op haar schouder. Leuk.

Vandaag gaan we een dagje naar Lique en Wolfgang. Die in de buurt van Villa de Bispo wonen. Ze hebben wel vijf honden en een van de honden heeft pas jongen gekregen en dit is natuurlijk feest voor Kim. Die heeft de hele dag hondjes geknuffeld, getild en ingestopt met een handdoek. Ze kon er niet genoeg van krijgen.
’s Avonds had Wolfgang voor ons een paar kippen aan het spit. Lekker gegeten en die nacht gelogeerd in een knus kamertje van Lique en Wolfgang.
Pake en Beppe zijn weer terug naar Nederland en wij hebben erg genoten van Portimao. Wolfgang heeft na veel geregel de schroef, die we bij Harry Koopman hadden gekocht te pakken gekregen. Het pakketje werd niet afgeleverd omdat we een postbus als adres op hadden gegeven. Wat een gedoe.
Hij heeft hem bij ons gebracht met een vriend daar moest wel een gezellig Sagresje (Portugees bier) op gedronken worden.

28 oktober 2009
De boot zit vol etenswaren en is zeilklaar en we besluiten morgen verder te gaan.
Dus niet. Op de dag dat we willen vertrekken is het mistig en staat er echt geen wind. Totdat wij met onze billen op het strand zitten natuurlijk, dan is de mist verdwenen en waait het... Na het strandbezoek zijn Kim en ik nog even gaan zwemmen in het zwembad om ons daarna lekker te kunnen douchen, we willen lekker zoet aan de reis beginnen.
Kim heeft ook een heel mooi rijmpje waar we veel lol om hebben:
Naar bed naar bed, zei duimelot
eerst nog wat eten, zei likkepot
waar zal ik dat halen, vroeg lange jan
uit grootvaders kastje, zei ringeling
dat klapt mij op, zei 't kleine ding.

30 oktober 2009
Beetje vroeg van bed, dingy op het dek, zeilhuik er af en nu de wind nog... weer windstil, dus de dingy weer het water in en naar het zwembad met Kim.
Je kunt er ook internetten en deze keer was er slecht nieuws, Booze onze hond is op de nacht van 28-29 oktober overleden. Grote snik!!

No comments:

Post a Comment